Kávový rituál

Káva kdysi bývala nápojem velmi bohatých lidí, alespoň co se týče našich končin. Pěstuje se nejčastěji v Americe, odkud se vyváží do celého světa ve formě zrn. Ty si mohou samotné pražírny upražit samy, aby byla káva čerstvě upražená. Na stylu a délce pražení záleží, a odrůda a pražení dodávají kávě jedinečnou chuť. Káva nejlépe chutná, když si ji vychutnáte v klidu, a ne v poklusu někde na benzínce. Příprava kávy by mělo být něco, co si vychutnáte ještě před samotnou kávou. Mnoho lidí se spokojí s tzv. turkem, kdy se mletá káva zaleje horkou vodou. Jsou ale i další způsoby přípravy kávy, které si můžete udělat i sami doma.

namletá káva

Určitě jste se už setkali s mnoha druhy kávy – velmi oblíbená je například espresso, latě macchiato, cappuccino nebo plat white, a pokud máte doma mlýnek na kávu a kávovar, zvládnete si doma připravit vaši oblíbenou kávu. Základem pro přípravu kávových nápojů je právě káva. V našem e-shopu je zrnková káva v akci, kterou si určitě zamilujete.

Máme například
– Peru Papagayo – má chuť čokolády a karamelu
– Kolumbie Excelso – chutná po ovoci
– Espresso Brazil – má krémovou chuť čokolády
– Indie Cherry – chutná po oříšcích

zrna kávy

Každá káva má jinou chuť, a vybrat si ji můžete podle toho, jakým tónům dáte přednost. Kávu si můžete připravit jakkoliv – a to i v mocca konvičce nebo ve French pressu. Užijte si i samotnou přípravu – příprava kávy by měla být milým rituálem, kdy si připravená zrna namelete a voňavou, čerstvě namletou kávu vložíte do kávovaru, ze kterého vyteče lahodná káva. Vychutnejte si některou z našich káv – prodáváme jen velmi kvalitní kávy, které se navíc pyšní certifikátem “Organic”. Dopřejte sobě i svým blízkým třeba právě pod stromeček kvalitní kávu z těch nejlepších pěstitelských plantáží, kde se pěstuje opravdu prvotřídní káva. Najdete u nás spoustu kvalitního zboží – kávu, koření i čaje, potěšte své chuťové pohárky kvalitními výpěstky.