Přeplňovaný motor

Vyšší výkon

Dnes je běžné, že motory jsou menších rozměrů jako typu 1.0, přičemž k dosažení dostatečného výkonu a dynamiky pro běžný provoz se využívá přeplňování turbodmychadlem, které využívá výfukových plynů k tomu, aby do motoru dostalo více směsi. Systém je samozřejmě pod tlakem, takže je potřeba, aby každá součástka a hadička byla dobře těsná. Při nižších otáčkách přeplňování moc nepoznáme, ale potom turbo zabere a dynamika se výrazně zvýší.

předek auta

Samozřejmě je potřeba počítat s tím, že když budeme od malého motoru vyžadovat dlouhodobě vysoké výkony, tak spotřeba půjde nahoru. Proto je potřeba myslet na to, že takový motor je úsporný, ale ne při každém stylu a charakteru jízdy. Rozhodně je dobré turbodmychadlo zahřívat postupně a před vypnutím motoru jej dochladit. Samozřejmostí je dobré mazání, a proto dbejte na pravidelné výměny oleje, přičemž kromě kilometrů se musíme řídit jeho stářím.

Nízký tlak

Jakmile má už nějaké ty kilometry vůz za sebou, tak se může stát, že nebude chtít jet, protože bude právě potíž v systému s přeplňováním. Tento stav není vůbec ideální, a proto je potřeba najít a opravit závadu. V lepším případě zjistíme, že je někde únik způsobený třeba prasklou hadičkou. Když však zjistíme, že je na vině právě turbodmychadlo, tak je to potíž, která bude vyžadovat větší finanční částku, aby byla odstraněna.

TDi motor

Když zjistíme, že je po něm a nemá cenu se zabývat třeba repasováním, tak už se musíme poohlédnout po jiném. Nechcete třeba do staršího vozu utrácet za nový díl? Potom můžete využít zánovního dílu 03l253056g, přičemž konkrétně tento díl je na koncernové motory 2.0 TDi, přičemž těch na našich silnicích jezdí mraky. Po montáží získá motor zase tah a budeme moci jezdit jako dříve. Dodání je v rámci dnů, a proto se nemusíme obávat, že bychom na něj museli dlouho čekat.