Očekáváte od svého batolete příliš?

1. Buďte vždy v dobré náladě
Chceme, aby naše batolata neplakala a byla neustále v dobré náladě. Myslíte, že je to možné? Samozřejmě že ne! Když vy jako dospělí nejste schopni mít dobrou náladu po celý den, jak to pak můžete očekávat od malého batolete? Ano, je nepříjemné, když jsou děti náladové a výstřední, ale musíte pochopit, že mají své každodenní problémy a vy jako rodič jim máte pomáhat, místo abyste jim vnucovali svá očekávání.

m

2. Nikdy nic nezkazte
Rodiče očekávají, že jejich batole vždy bude mít své hračky na svém místě a nikdy si nebude nic dělat s jinými věcmi. Ale ouha! Je to jen malé batole, které nechápe, jak se věci mají. Někdy batolata skončí s nepořádkem. Například batolata milují kreslit svou představivost na každý kus papíru, který vidí. Takže v takové situaci byste měli mít příslušné dokumenty na bezpečném místě, místo abyste očekávali, že jim batole neublíží.

3. Ignorujte naše zlozvyky
Vždy pamatujte, že batolata se učí věci od svých rodičů a lidí kolem. Očekávat, že vaše batole bude ignorovat vaše zvyky, je nerealistické očekávání vůbec. Pokud zneužíváte ostatní před svým batoletem, jak můžete očekávat, že se vaše dítě tato urážlivá slova nenaučí? Své zlozvyky je lepší před batoletem neprovádět.

4. Měl by se rychle učit
Pokud čekáte, že se vaše batole všechno naučí mrknutím oka, řeknu vám, že prostě čekáte příliš mnoho. Málokteré batole umí dobře uchopit a má málo pohybů podle svého tempa, ale to je neoslabuje v učení se novým věcem a konceptům. Nikdy své dítě neodrazujte ani mu nenadávejte, aby se rychle učilo. Neboj, oni se to naučí.

m

5. Vždy odpouštějte
Nemůžete se vždy chovat ke svému dítěti tak, jak chcete, a pak očekávat, že se k vám na oplátku bude chovat rozumně. Stejně jako průměrný člověk, ani batole nemůže svým rodičům všechno odpustit. Pokud se ke svému dítěti chováte špatně, buďte připraveni čelit následkům, místo abyste očekávali, že se bude chovat normálně.
Pokud tedy od svého batolete také očekáváte některou z výše uvedených věcí nebo něco podobného, ​​okamžitě se zastavte a zamyslete se znovu, protože tato nerealistická očekávání vytvoří zbytečnou vzdálenost mezi vámi a vaším batoletem.
Závěr

Být rodičem je dost stresující, neztrácejte hlavu nad batoletem, které se teprve učí. Dejte jim trochu času a uvidíte, jak se váš krásný výtvor promění v dobrého člověka.