Když dílo není kvalitní


Právo a první zákonné normy patří neodmyslitelně k historii lidstva, stejně jako architektura, kulturní památky, církevní památky a další odkazy jednotlivých civilizací. Starobylé Řecko lze považovat nejen za kolébku demokracie, ale za první právní stát na světe. Jak se vyvíjelo lidstvo, bylo zapotřebí „upravit“ mnoho odvětví – obchodem počínaje a spolužitím konče. A vznikly zákony, právo, soudy a také tresty. Po obchodní stránce byl určitě mezi prvními ošetřen nákup a prodej zboží, a s tím související uzavření kupní smlouvy. Časem muselo být upraveno i právo a možnost odstoupit od smlouvy a navrácení zboží zpět prodejci.

soud

Právo na odstoupení od smlouvy je uzákoněno i v dnešní době. Týká se zejména prodejů prostřednictvím internetu (e-shopu), ale může se týkat i zboží zakoupených mimo internet, kupříkladu zánovního auta v případě skrytých vad atd. Týká se také ale prací, které u vás provede firma nebo i soukromý podnikatel. Zkrátka, pokud nejste jako zákazník spokojený, můžete se bránit zákonným způsobem. Každá smlouva o dílo by měla mít část Poučení o právu na odstoupení od smlouvy pergoly-trutnov. Zaručuje vám, že v případě nekvalitně odvedené práce můžete od smlouvy odstoupit a za provedeno práci nezaplatit.

smlouva

Toto je např. u firmy pergoly-trutnov.cz naprostou samozřejmostí. Firma nabízí toto poučení, protože si je jistá, že odvede tak dokonalou práci, že určitě od smlouvy odstupovat nebudete a s prací budete jednoznačně spokojeni. A co víc, budete je doporučovat všem svým známým. Existuje mnoho druhů smluv, a od každé můžete odstoupit , pokud druhá strana nesplní do puntíku vše, k čemu se ve smlouvě zavázala. I od smlouvy s čertem se dalo v každé pohádce odstoupit, vždy se našla nějaká klička, jak uniknout zaprodání duše. Říká se, že zákony jsou tu pro lidi, ale bohužel málokdo se vyzná v tom, na co má právo.