Koberec jako báječné místo pro hraní

Pořídili jste si nový koberec anebo o něm uvažujete a máte v plánu jej co nejdříve položit po celé ploše obývacího či dětského pokoje? Pak nejste jediní, s tímto záměrem počítá obrovské množství zájemců, kteří vyhledávají na Internetu nebo v kamenných prodejnách vhodná řešení, co se týče barev a vzorů, a samozřejmě materiálu a kvality provedení. Jakmile koberec položíte, nastane chvíle, kdy si uvědomíte, jak úžasná plocha to je nejen pro chůzi, ale i pro hraní. Můžete si tu rozložit pastelky a papír a můžete si tu s dětmi malovat, můžete na koberci rozložit autodráhu nebo vláčky, můžete tu skládat puzzle, můžete tu hrát deskové hry a provozovat spoustu dalších činností.

hra na koberci

Koberec bývá pro hraní atraktivní zejména jako nový, čerstvě položený. Vydává totiž zvláštní aroma, typické jen pro kobercové tkaniny, a je v zásadě jedno, jaké z nich dáte přednost. I ten nejlevnější koberec bývá voňavý a někteří lidé se té vůně nemohou nabažit. Druhý den po položení koberce si přivstanou a jdou jej ráno zkontrolovat a opět si jej prohlédnout zblízka, aby si jeho přítomnosti užili.

dívky na koberci

Zdá se to jako nekonečná idylka a může to takto pokračovat dlouhé roky, než se objeví problém. Koberec je totiž tkanina, není to vinyl ani dlažba, kterou pravidelně udržujete v čistotě vytíráním vodou a čisticím saponátem. Koberec pouze luxujete, a většinou to bývá vysávání sáčkovým vysavačem, http://www.rozhlas.cz/_zprava/1291031 který zachycuje pouze některé prachové částice. Podotýkáme, že opravdu jen některé, poněvadž žádný sáčkový vysavač nemá takový výkon, aby odsál vše, co na koberec nepatří.

zábava na koberci

Uplyne tedy několik měsíců a vaše hry na koberci přestanou mít to původní kouzlo prvního dne, kdy se koberec objevil na podlaze, protože namísto vůně donesené z obchodu vám tu chvíle volna začne kazit zápach. Zapáchající koberce nejsou ničím neobvyklým už jen proto, že je nepodrobujeme mokrému čištění. Zbytky prachu spolu s organickými nečistotami (odumřelou pokožkou, kožním mazem a výpary z kuchyně) začnou rozkládat bakterie a promění koberec doslova ve smetiště. A když k tomu přidáte ještě chůzi naboso a váš pot z bosých chodidel, budete mít jasný důvod povolat profesionály, kteří se zabývají čištěním koberců v Praze https://www.wismont-cisteni.cz/.